← Sve teme

Hadis 7371–7563

Božija jedinstvenost (Tevhid)

193 hadisa

Hadis 7371Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao Muaza u Jemen." . .Hadis 7372Kada je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, htio poslati Muaza b. Džebela stanovnicima Jemena, rekao…Hadis 7373Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, me je upitao: ‘Da li znaš kakvo je Allahovo pravo kod robova?'…Hadis 7374Jedan je čovjek čuo drugog čovjeka kako stalno (na namazu) ponavlja suru El-Ihlas. Kad je svanulo, on je,…Hadis 7375Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na čelu jedne jedinice poslao čovjeka koji im je kao imam…Hadis 7376Allah se neće smilovati onome ko nema milosti prema ljudima." . .Hadis 7377Bili smo kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kada mu je došao izaslanik od jedne od njegovih…Hadis 7378Niko nije strpljiviji na uvrede od Allaha. Oni mu pripisuju dijete, a On im, bez obzira na njihove uvrede,…Hadis 7379Pet je ključeva tajni i njih zna samo Allah. Samo Allah zna šta kriju materice, samo Allah zna šta će biti…Hadis 7380Ko god ti bude rekao da je Muhammed vidio svoga Gospodara, neistinu ti je rekao, jer Allah kaže: Pogledi do…Hadis 7381Mi bismo klanjali za Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, i govorili: ‘Neka je selam na…Hadis 7382Allah će na Kijametskom danu zgrabiti Zemlju i smotati nebesa Svojom desnicom, a onda će reći: ‘Ja sam…Hadis 7383Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi govorio: ‘Euzu bi izzetikel-lezi la ilahe illa entel-lezi la…Hadis 7384Neprestano će se bacati u Vatru." (h). A rekao mi je Halifa: Ispričao nam je Jezid b. Zurej'; kaže: Nama je…Hadis 7385Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi noću molio: Allahumme lekel-hamdu ente rabbus-semavati vel-erdi… Pogledaj i preostalih 178 hadisa iz ove teme, sa audiom →