← Sve teme

Hadis 7268–7370

Čvrsto držanje Kur'ana i Sunneta

103 hadisa

Hadis 7268Jedan je Jevrej rekao Omeru: ‘Vladaru pravovjernih, da je nama objavljen ajet: Danas sam vam vjeru vašu…Hadis 7269Allah je odabrao Svome Poslaniku ono što je kod Njega u odnosu na ono što je kod vas. Ovo je Knjiga kojom je…Hadis 7270Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, me jednom prilikom prigrlio uzase i rekao: ‘Allahu, pouči ga…Hadis 7271Allah vas je obogatio (ili je kazao: uzvisio) islamom i Muhammedom, sallallahu alejhi ve sellem." Ebu…Hadis 7272Pisao je Abdullah b. Omer Abdulmeliku b. Mervanu dajući mu na taj način prisegu riječima: ‘Potvrđujem ti…Hadis 7273Poslat sam sa jezgrovitim govorom, potpomognut sam strahom i, dok sam spavao, dati su mi ključevi…Hadis 7274Svakome je vjerovjesniku dato toliko mu'džiza koliko je bilo neophodno da ljudi povjeruju, a meni je data…Hadis 7275Sjeo sam pored Šejbea u ovoj džamiji pa mi je rekao: ‘Pored mene je, baš na tom mjestu na kome ti sjediš,…Hadis 7276Ispričao nam je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, da je povjerenje (emanet) spušteno s neba u…Hadis 7277Najljepši govor je Allahova Knjiga a najljepša uputa je uputa Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. Najgore…Hadis 7278Jednom prilikom smo bili kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, pa nam je rekao: ‘Ja ću vam svakako…Hadis 7279Jednom prilikom smo bili kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, pa nam je rekao: ‘Ja ću vam svakako…Hadis 7280Svi će moji sljedbenici ući u Džennet, osim onoga koji to odbije." "A ko će to odbiti, Allahov Poslaniče?" –…Hadis 7281Dok je jednom prilikom Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, spavao došli su kod njega meleki. Jedan od…Hadis 7282O vi koji učite Kur'an, držite se Pravog puta pa ćete uspjeti. Ako skrenete desno ili lijevo, vi ćete… Pogledaj i preostalih 88 hadisa iz ove teme, sa audiom →