Hadis 7246–7267
22 hadisa
Hadis 7246Nas nekoliko mladića približnih godina otišli smo kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, i kod njega…Hadis 7247Neka nikoga od vas Bilalov ezan ne ometa u sehuru. On uči ezan da bi se vratio onaj između vas koji je izišao…Hadis 7248Bilal uči ezan dok je još noć, zato jedite i pijte sve dok ezan ne zauči Ibn Ummu Mektum." . .Hadis 7249Jednom prilikom nam je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, klanjao pet rekata podnevskog farza. Neko…Hadis 7250Jednom prilikom je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, predao selam nakon dva rekata. Zul-Jedejn…Hadis 7251Dok su ljudi u Kubau bili na sabahskom farzu naišao je jedan prolaznik i rekao: ‘Ove noći je Allahovom…Hadis 7252Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, stigao u Medinu, oko šesnaest ili sedamnaest mjeseci…Hadis 7253Posluživao sam Ebu Talhu el-Ensarija, Ebu Ubejdu b. El-Džeraha i Ubeja b. Ka'ba opojnim pićem od nedozrelih…Hadis 7254Zasigurno ću vam poslati krajnje povjerljivog čovjeka. Ashabi su željno iščekivali da vide ko je taj, a on im…Hadis 7255Svaki narod ima svoga povjerenika, a povjerenik ovog ummeta je Ebu Ubejde." . .Hadis 7256Kada bi ensarija (moj susjed) bio odsutan, a ja prisustvovao kod Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve…Hadis 7257Jednom prilikom je poslao vojsku za čijeg je zapovjednika postavio jednog čovjeka. On je dao da se potpali…Hadis 7258Dva čovjeka su vodila spor pred Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem." . .Hadis 7259Dva čovjeka su vodila spor pred Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem." . .Hadis 7260Dok smo jednom prilikom bili kod Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ustade jedan beduin i… Pogledaj i preostalih 7 hadisa iz ove teme, sa audiom →