Hadis 7226–7245
20 hadisa
Hadis 7226Tako mi Onoga u Čijoj je ruci moja duša, da nije ljudi koji ne žele da izostanu iza mene i da im (svima) mogu…Hadis 7227Tako mi Onoga u Čijoj je ruci moja duša, volio bih da se mogu boriti na Allahovom putu i biti ubijen, potom…Hadis 7228Kada bih imao koliko Uhud zlata, volio bih naći one koji će ga primiti i sve ga podijeliti tako da nakon tri…Hadis 7229Da sam prije znao ovo što sada znam, ja ne bih sa sobom vodio kurban i oslobodio bih se ihrama kad i ostali…Hadis 7230Skupa smo s Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, zanijetili i izgovorili telbijju za hadž.…Hadis 7231Jedne noći Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, nije mogao da spava pa je rekao: ‘Da mi je kakvog…Hadis 7232Samo se dvojici smije zavidjeti. Čovjeku kome je Allah podario da zna Kur'an, pa ga on uči i noću i danju. Za…Hadis 7233Da nisam čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kada kaže: ‘Ne priželjkujte smrt.', ja bih je…Hadis 7234Otišli smo kod Habbaba b. El-Eretta, koji je sedam puta kauteriziran, da ga obiđemo pa je rekao: ‘Da nam…Hadis 7235Neka niko od vas ne priželjkuje smrt. Ako je dobročinitelj, on će još više uraditi dobročinstva, a ako je…Hadis 7236Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na Dan Hendeka s nama prenosio zemlju. Vidio sam kako je…Hadis 7237Abdullah b. Ebi Evfa je napisao Omeru pismo, a ja sam mu ga pročitao. U njemu je stajalo: ‘Allahov Poslanik,…Hadis 7238Ibn Abbas je spomenuo supružnike koji u svrhu dokazivanja vlastite nevinosti izazovu na sebe prokletstvo, a…Hadis 7239Jednom prilikom je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, zakasnio sa jacijskim namazom, pa je Omer…Hadis 7240Da neću opteretiti moje sljedbenike, naredio bih im upotrebu misvaka." . . Pogledaj i preostalih 5 hadisa iz ove teme, sa audiom →