Hadis 7048–7136
89 hadisa
Hadis 7048Ja ću biti pored moga Vrela i čekati ko će mi doći. Tada će neki od mojih sljedbenika biti odvedeni, a ja ću…Hadis 7049Ja ću prije vas doći na Vrelo. Bit će mi dovedeni neki od vas i ja ću im se približiti da bi ih dočekao, ali…Hadis 7050Ja ću prije vas doći na Vrelo. Ko do njega dođe napit će se iz njega i nikada više neće ožednjeti. Tada će…Hadis 7051Ja ću prije vas doći na Vrelo. Ko do njega dođe napit će se iz njega i nikada više neće ožednjeti. Tada će…Hadis 7052Vi ćete poslije mene vidjeti sebičnost i mnoge stvari koje vam se neće dopadati." "Pa šta nam naređuješ,…Hadis 7053Ko kod svoga vladara vidi nešto što mu se ne dopada neka se strpi, jer onaj koji iskaže neposlušnost prema…Hadis 7054Ko kod svoga vladara vidi nešto što mu se ne dopada neka se strpi, jer onaj koji napusti zajednicu (džemat)…Hadis 7055Otišli smo kod Ubadea b. Es-Samita da ga u bolesti obiđemo. Rekli smo: ‘Da ti Allah podari zdravlje. Ispričaj…Hadis 7056. .Hadis 7057Došao je neki čovjek Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: ‘Allahov Poslaniče, ti si angažovao…Hadis 7058Jednom prilikom sam sjedio s Ebu Hurejreom u Vjerovjesnikovoj džamiji u Medini. Sa nama bijaše i Mervan. Ebu…Hadis 7059Jednom prilikom se Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, probudi iz sna crven u licu govoreći: ‘Samo…Hadis 7060Jednom prilikom se Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem popeo na jednu od medinskih tvrđava i upitao:…Hadis 7061Vrijeme će brzo prolaziti i doći će do pomanjkanja činjenja dobrih djela, zavladat će pohlepa i pojavit će se…Hadis 7062U danima pred Kijametski dan će zavladati neznanje, a znanje će nestati. Doći će do brojnih meteža, a meteži… Pogledaj i preostalih 74 hadisa iz ove teme, sa audiom →