← Sve teme

Hadis 6982–7047

Tumačenje snova

66 hadisa

Hadis 6982Prvi način na koji je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, počeo primati Objavu bili su istiniti…Hadis 6983Lijep san dobrog čovjeka je dio od četrdeset i šest dijelova vjerovjesništva." . . .Hadis 6984Istinit san je od Allaha, a ružan san je od šejtana." . .Hadis 6985Ako neko od vas usni san koji mu se dopada, on mu je od Allaha, zato neka zahvali Allahu i neka ga priča…Hadis 6986Lijepi snovi su od Allaha, a zbrkani od šejtana. Zato, kada neko od vas sanja nešto što mu nije drago, neka…Hadis 6987Vjernikovi snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." . .Hadis 6988Vjernikovi snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." Prenijeli su ga i Sabit, Humejd, Ishak…Hadis 6989Dobri snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." . . .Hadis 6990Od vjerovjesništva su još samo ostali oveseljavajući snovi." "A šta su to oveseljavajući snovi?" – upitaše…Hadis 6991Neki su ljudi sanjali da je Lejletul-Kadr u zadnjih sedam noći ramazana, a neki da je u zadnjih deset noći,…Hadis 6992Da sam ja proveo u zatvoru onoliko koliko je proveo Jusuf, a potom mi došao glasnik i pozvao me da iziđem, ja…Hadis 6993Ko me u snu vidi, kao da me je vidio i na javi, jer se šejtan ne može prikazati u mom liku." Ebu Abdullah je…Hadis 6994Ko me u snu vidi, vidio me je, jer se šejtan ne može pokazati u mom liku. A san vjernika je dio od četrdeset…Hadis 6995Lijepi snovi su od Allaha, a ružni od šejtana. Zato, kada neko od vas sanja nešto što mu nije drago, neka tri…Hadis 6996Ko me vidi u snu vidio je istinu." Isti su hadis prenijeli i Junus i Ez-Zuhrijev bratić. . . Pogledaj i preostalih 51 hadisa iz ove teme, sa audiom →