Hadis 6982–7047
66 hadisa
Hadis 6982Prvi način na koji je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, počeo primati Objavu bili su istiniti…Hadis 6983Lijep san dobrog čovjeka je dio od četrdeset i šest dijelova vjerovjesništva." . . .Hadis 6984Istinit san je od Allaha, a ružan san je od šejtana." . .Hadis 6985Ako neko od vas usni san koji mu se dopada, on mu je od Allaha, zato neka zahvali Allahu i neka ga priča…Hadis 6986Lijepi snovi su od Allaha, a zbrkani od šejtana. Zato, kada neko od vas sanja nešto što mu nije drago, neka…Hadis 6987Vjernikovi snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." . .Hadis 6988Vjernikovi snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." Prenijeli su ga i Sabit, Humejd, Ishak…Hadis 6989Dobri snovi su dio od četrdest i šest dijelova vjerovjesništva." . . .Hadis 6990Od vjerovjesništva su još samo ostali oveseljavajući snovi." "A šta su to oveseljavajući snovi?" – upitaše…Hadis 6991Neki su ljudi sanjali da je Lejletul-Kadr u zadnjih sedam noći ramazana, a neki da je u zadnjih deset noći,…Hadis 6992Da sam ja proveo u zatvoru onoliko koliko je proveo Jusuf, a potom mi došao glasnik i pozvao me da iziđem, ja…Hadis 6993Ko me u snu vidi, kao da me je vidio i na javi, jer se šejtan ne može prikazati u mom liku." Ebu Abdullah je…Hadis 6994Ko me u snu vidi, vidio me je, jer se šejtan ne može pokazati u mom liku. A san vjernika je dio od četrdeset…Hadis 6995Lijepi snovi su od Allaha, a ružni od šejtana. Zato, kada neko od vas sanja nešto što mu nije drago, neka tri…Hadis 6996Ko me vidi u snu vidio je istinu." Isti su hadis prenijeli i Junus i Ez-Zuhrijev bratić. . . Pogledaj i preostalih 51 hadisa iz ove teme, sa audiom →