← Sve teme

Hadis 6953–6981

Pravna lukavstva (Hijel)

29 hadisa

Hadis 6953O ljudi, djela se prosuđuju prema namjeri, i osobi će pripasti nagrada shodno onome što je naumila. Čija…Hadis 6954Allah neće primiti namaz nekom od vas ukoliko izgubi abdest dok se ponovo ne abdesti." . . .Hadis 6955Ebu Bekr mi je napisao propise o zekatu onako kako je to odredio Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve…Hadis 6956Neki beduin razbarušene kose je došao Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: ‘Allahov…Hadis 6957Bogatstvo jednog od vas će se na Sudnjem danu pojaviti u obliku zmije otrovnice, pa će njen vlasnik pobjeći.…Hadis 6958Ukoliko vlasnik stoke na nju ne da obavezni zekat, ona će na Sudnjem danu njime gospodariti i žestoko ga…Hadis 6959Sa'd b. Ubade el-Ensari je upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u vezi sa zavjetom svoje…Hadis 6960Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je zabranio šigar. Upitao sam Nafi'a: ‘A šta je to šigar?' On…Hadis 6961Ibn Abbas ne vidi ništa loše u privremenom braku (mut'a)." On reče: "Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve…Hadis 6962Neka se ne zabranjuje višak vode kako bi se na taj način spriječila ispaša." . . .Hadis 6963Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je zabranio nelojalnu konkurenciju." . . . .Hadis 6964Jedan čovjek je spomenuo Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, da ga varaju prilikom kupoprodaje, pa…Hadis 6965To je sirota koja je u skrbništvu svoga staratelja, kome se dopadne i njena ljepota i njena imovina, te se on…Hadis 6966Svaki će varalica na Sudnjem danu imati zastavu po kojoj će se prepoznavati." . .Hadis 6967Ja sam samo čovjek, a vi svoje parnice podižete k meni. Možda će neki od vas biti ubjedljiviji u svom… Pogledaj i preostalih 14 hadisa iz ove teme, sa audiom →