← Sve teme

Hadis 6918–6939

Otpadnici od vjere

22 hadisa

Hadis 6918Kada je objavljen ovaj ajet: Bit će sigurni samo oni koji vjeruju i vjerovanje svoje sa zulumom ne…Hadis 6919Vjerovjesnik je, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ‘U najveće grijehe spada: pripisivanje Allahu druga,…Hadis 6920Jedan beduin je došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i upitao ga: ‘Allahov Poslaniče, koji su…Hadis 6921Jedan čovjek je rekao: ‘Allahov Poslaniče, hoćemo li mi biti pitani za ono što smo radili u predislamsko…Hadis 6922Aliji su dovedeni odmetnici pa je naredio da ih spale. Kad ta vijest doprije do Ibn Abbasa, on reče: ‘Da sam…Hadis 6923Otišao sam Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i sa mnom dvojica Eš'arija. Jedan bijaše s moje desne,…Hadis 6924Pošto je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, umro i Ebu Bekr izabran za halifu, odmetnuo se ko se…Hadis 6925. . .Hadis 6926Jedan Jevrej je naišao pored Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: ‘Es-samu alejke! /…Hadis 6927Jedna skupina Jevreja je zatražila dozvolu da uđe kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Kad su…Hadis 6928Kada Jevreji nekom od vas nazovu selam, oni kažu: ‘Es-samu alejke! / Neka te stigne prijeka smrt!' Vi…Hadis 6929Kao da sad gledam u Vjerovjesnika, kada priča o jednom vjerovjesniku kojega je njegov narod pretukao tako da…Hadis 6930Ako vam ispričam hadis od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, (znajte) više bih volio da padnem…Hadis 6931Jesi li šta o njima čuo od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem?" On reče: "Ja ne znam ko su…Hadis 6932Izlazit će iz islama poput strijele koja izlazi iz ulova." . . . Pogledaj i preostalih 7 hadisa iz ove teme, sa audiom →