Hadis 6723–6771
49 hadisa
Hadis 6723Razbolio sam se pa su me obišli Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i Ebu Bekr, došavši pješice.…Hadis 6724Čuvajte se pretpostavki (sumnji) jer su one najveća laž. ne prisluškujte jedni druge, ne uhodite jedni druge,…Hadis 6725Fatima i El-Abbas su otišli Ebu Bekru da traže svoj udio u nasljedstvu od Allahovog Poslanika, sallallahu…Hadis 6726Ebu Bekr im je rekao: ‘Ja sam čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kada je rekao: ‘Mi se…Hadis 6727Mi (vjerovjesnici) svoju imovinu ne ostavljamo nasljednicima. Sve što od nje ostane iza nas ide u dobrotvorne…Hadis 6728Otišao sam Omeru. Njegov vratar je ušao kod njega i pitao ga: ‘Mogu li kod tebe da uđu Osman, Abdurrahman,…Hadis 6729Moja zaostavština se neće dijeliti mojim nasljednicima, makar se radilo o jednom dinaru. Sve što ostavim,…Hadis 6730Kada je umro Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, njegove su supruge htjele poslati Osmana da upita…Hadis 6731Ja sam vjernicima preči nego oni sami sebi. Zato kada neko od njih umre i iza sebe ostavi dug, a nije ostavio…Hadis 6732Svakom nasljedniku dajte dio koji mu pripada, a što preostane preko toga pripast će najbližem muškom…Hadis 6733Ja sam se u Mekki teško razbolio, toliko teško da sam sebi želio smrt. Došao je Vjerovjesnik, sallallahu…Hadis 6734Muaz b. Džebel nam je došao u Jemen kao učitelj i namjesnik pa smo ga upitali o čovjeku koji umre, a iza sebe…Hadis 6735Svakom nasljedniku dajte dio koji mu pripada, a što preostane preko toga pripašće najbližem muškom srodniku."…Hadis 6736Ebu Musa je upitan o nasljedstvu kćerke, kćerke od sina i sestre, pa je rekao: ‘Kćerki i sestri pripada po…Hadis 6737Svakom nasljedniku dajte dio koji mu pripada, a što preostane preko toga pripast će najbližem muškom… Pogledaj i preostalih 34 hadisa iz ove teme, sa audiom →