Hadis 6708–6722
15 hadisa
Hadis 6708Jednom prilikom sam došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, a on mi reče: ‘Primakni se!' Primakao…Hadis 6709Neki čovjek je došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem i rekao: ‘Propao sam!' ‘A šta te je…Hadis 6710Neki čovjek je došao Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: ‘Propao sam.' ‘A šta te je…Hadis 6711Neki čovjek je došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao: ‘Propao sam!' ‘A šta te je…Hadis 6712Sa' je u doba Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, iznosio mudd i trećinu, mjereno ovim vašim…Hadis 6713Ibn Omer je sadekatul-fitr uz ramazan davao u visini Vjerovjesnikova, sallallahu alejhi ve sellem, prvog…Hadis 6714Allahu, podari im bereket u njihovom mikjalu, njihovom sa'u i u njihovom muddu." . . .Hadis 6715Ko oslobodi roba muslimana, Allah će mu na svaki dio tijela tog roba, osloboditi po jedan organ od…Hadis 6716Neki ensarija je svoga roba nakon svoje smrti učinio slobodnim. On mu je bio jedino što je imao. To je doprlo…Hadis 6717Aiša, radijallahu anha, je htjela kupiti (robinju) Beriru pa su njeni vlasnici uvjetovali (da zadrže) pravo…Hadis 6718Jednom prilikom sam sa skupnom El-Eš'arija otišao Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, da od…Hadis 6719Iskupit ću se za svoju zakletvu, a uradit ću ono što je bolje (ili: uradit ću ono što je bolje, a iskupit ću…Hadis 6720Sulejman, alejhisselam, je jednom prilikom rekao: ‘Ove noći ću obići devedeset žena i svaka će nakon toga…Hadis 6721Bili smo kod Ebu Musaa, a između nas i ovog ogranka plemena Džerema postojalo je bratstvo i ljubav. Servirano…Hadis 6722Ne traži vlast, jer ako je dobiješ bez traženja, bit ćeš pomognut u njoj. A ako je dobiješ tražeći je, bit… Slušaj hadise ove teme →