Hadis 6621–6707
87 hadisa
Hadis 6621Ja se neću nikada na nešto zakleti, pa da potom vidim da je drukčije bolje uraditi, a da to neću uraditi, a…Hadis 6622Abdurrahmane, sine Semureov! Ne traži vlast, jer ako je na taj način dobiješ, bit ćeš joj prepušten. A ako je…Hadis 6623Ja sam u skupini iz plemena El-Eš'ar otišao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, da od njega tražimo…Hadis 6624Mi smo posljednji (primili objavu), a na Sudnjem danu ćemo biti prvi." . .Hadis 6625Tako mi Allaha, da neko od vas ustrajava na zakletvi u vezi sa svojom porodicom (nakon što je uvidio da je…Hadis 6626Ko bude ustrajavao u svojoj zakletvi u vezi sa svojom porodicom (nakon što je uvidio da je bolje drukčije…Hadis 6627Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao jednu vojnu izvidnicu na čije je čelo imenovao Usamu…Hadis 6628Vjerovjesnikova, sallallahu alejhi ve sellem, zakletva je glasila: ‘Ne, tako mi Onoga Koji okreće ljudska…Hadis 6629Kada umre bizantijski car, nijedan car, nakon njega, neće imati vlast nad onim nad čim je on imao! A kada…Hadis 6630Kada umre perzijski kralj, nijedan kralj nakon njega neće imati vlast nad onim nad čim je on imao, a kada…Hadis 6631O ummete Muhammedov, tako mi Allaha, da znate ono što ja znam, mnogo biste plakali, a malo biste se smijali."…Hadis 6632Bili smo s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, kada mu je Omer b. El-Hattab, dok ga je Vjerovjesnik,…Hadis 6633Dvojica ljudi su se sporili pred Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan od njih je rekao:…Hadis 6634Dvojica ljudi su se sporili pred Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan od njih je rekao:…Hadis 6635Šta velite, jesu li plemena Eslem, Gifar, Muzejne i Džuhejne bolja od Temima, Amira b. Sa'sa, Gatafana i… Pogledaj i preostalih 72 hadisa iz ove teme, sa audiom →