Hadis 521–602
82 hadisa
Hadis 521Omer b. Abdulaziz je jednog dana malo odložio klanjanje namaza, pa je kod njega ušao Urve b. Ez-Zubejr i…Hadis 522Ispričala mi je i Aiša da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, klanjao ikindiju, a Sunce je još…Hadis 523Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, je došla delegacija iz plemena Abdulkajs i rekla: ‘Mi smo…Hadis 524Dao sam prisegu Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, na (uredno) obavljanje namaza, na davanje…Hadis 525Sjedili smo kod Omera, radijallahu anhu, te nas on upita: ‘Ko je od vas upamtio ono što je Allahov Poslanik,…Hadis 526Neki čovjek je poljubio ženu koja mu nije bila dozvoljena, pa je došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve…Hadis 527Upitao sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Koje djelo je Allahu najmilije?' On reče: ‘Namaz…Hadis 528Šta mislite, da neko pred vratima ima rijeku u kojoj se svakog dana kupa pet puta, da li će nakon tih kupanja…Hadis 529Ja ne prepoznajem ništa iz vremena Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem." "A namaz?" – upita neko. On…Hadis 530Ušao sam kod Enesa b. Malika u Damasku, a on plakaše. ‘Šta te je uplakalo?' – upitao sam. Rekao je: ‘Ne…Hadis 531Kada neko klanja, on šapatom doziva svoga Gospodara. Zato neka ne pljuje na svoju desnu stranu, nego pod…Hadis 532Pravilno obavljajte sedžde i neka klanjač (na sedždi) ne spušta svoje podlaktice na tlo poput psa. A kada…Hadis 533Kada upeče žega, odgodite klanjanje podne-namaza dok malo zahladi, jer je jaka žega zapah vrućine Džehennema.Hadis 534Kada upeče žega, odgodite klanjanje podne-namaza dok malo zahladi, jer je jaka žega zapah vrućine Džehennema.Hadis 535Vjerovjesnikov, sallallahu alejhi ve sellem, mujezin je proučio ezan za podne, a Vjerovjesnik, sallallahu… Pogledaj i preostalih 67 hadisa iz ove teme, sa audiom →