← Sve teme

Hadis 6304–6411

Molitve i dove

108 hadisa

Hadis 6304Svaki je vjerovjesnik imao dovu koja će posebno biti uslišana, a ja sam svoju ostavio kao zagovor za moje…Hadis 6305Svaki je vjerovjesnik nešto (specijalno) tražio ili svaki je vjerovjesnik imao specifičnu dovu kojom je molio…Hadis 6306Najbolji vid traženja oprosta je da kažeš: Allahumme ente Rabbi la ilahe illa ente halekteni ve ene abduke ve…Hadis 6307Čuo sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kada veli: ‘Tako mi Allaha, ja u toku dana i noći…Hadis 6308Vjernik na svoje grijehe gleda kao da sjedi ispod brda, pa se boji da će se ono strovaliti na njega, dok…Hadis 6309Allah se više obraduje pokajanju Svoga roba nego što se obraduje čovjek koji nađe svoju kamilu, nakon što ju…Hadis 6310Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi noću klanjao jedanaest rekata, a kada bi nastupila zora, on bi…Hadis 6311Rekao mi je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Kada hoćeš da spavaš, uzmi abdest kao što ga…Hadis 6312Kada bi Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, legao u postelju da spava, rekao bi: Bismike emutu ve…Hadis 6313Naredio je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom čovjeku..." (h). A ispričao nam je Adem; kaže:…Hadis 6314Kada bi Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, noću legao u svoju postelju, stavio bi svoju desnu ruku…Hadis 6315Kada bi Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, legao u svoju postelju, legao bi na desnu stranu,…Hadis 6316Jedne noći sam spavao kod Mejmune. Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je ustao, obavio nuždu, oprao…Hadis 6317Kad bi Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ustao noću radi namaza, rekao bi: Allahumme lekel-hamdu…Hadis 6318Fatima se žalila na žuljeve po rukama koje dobija okrećući kameni žrvanj, pa je otišla Allahovom Poslaniku,… Pogledaj i preostalih 93 hadisa iz ove teme, sa audiom →