← Sve teme

Hadis 5970–6226

Lijep odgoj i ponašanje (Edeb)

257 hadisa

Hadis 5970Vlasnik ove kuće, pokazujući rukom na Abdullahovu kuću,524 nam je kazao: ‘Upitao sam Vjerovjesnika,…Hadis 5971Neki čovjek je došao Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i upitao: ‘Allahov Poslaniče, prema…Hadis 5972Jedan čovjek reče Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Želim da se borim na Allahovom Putu.' On ga…Hadis 5973U najteže grijehe spada to da čovjek proklinje svoje roditelje. Neko reče: ‘Allahov Poslaniče, kako čovjek…Hadis 5974Tri čovjeka su se zaputila, pa ih je zadesila kiša i oni su se sklonili u pećinu u podnožju jednog brda.…Hadis 5975Allah vam je zabranio neposlušnost prema majkama, i uskraćivanje onoga što je obavezno davati i traženje…Hadis 5976Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: ‘Hoćete li da vam saopćim koji su najveći grijesi?'…Hadis 5977Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je spomenuo velike grijehe (ili je rekao: upitan je za velike…Hadis 5978U vrijeme Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, mi je došla moja majka (koja nije bila primila…Hadis 5979U vrijeme sporazuma mušrika s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, došla mi je majka koja je bila…Hadis 5980Herakle je poslao po mene i upitao me: ‘Šta vam to naređuje Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem?' On je…Hadis 5981Omer b. El-Hattab je ugledao kako se prodaju svileni ogrtači, pa je rekao: ‘Allahov Poslaniče, kupi ovaj…Hadis 5982Neko je rekao: ‘Allahov Poslaniče, obavijesti me o djelu koje će me uvesti u Džennet.'Hadis 5983Allahov Poslaniče, obavijesti me o djelu koje će me uvesti u Džennet." "Šta mu je? Šta mu je?" – povikaše…Hadis 5984Neće ući u Džennet onaj koji kida rodbinske veze. Pogledaj i preostalih 242 hadisa iz ove teme, sa audiom →