← Sve teme

Hadis 5640–5677

Bolesnici

38 hadisa

Hadis 5640Neće muslimana zadesiti nikakva nedaća, a da mu Allah zbog toga neće izbrisati grijeh, čak i ako ga trn…Hadis 5641Neće muslimana zadesiti nikakva teškoća, bolest, briga, žalost, neprijatnost, niti jad, čak ga neće ni trn…Hadis 5642Neće muslimana zadesiti nikakva teškoća, bolest, briga, žalost, neprijatnost, niti jad, čak ga neće ni trn…Hadis 5643Vjernik je poput sirove mlade stabljike koju vjetar povije, a potom ispravi, dok je licemjer poput cedara319.…Hadis 5644Vjernik je poput mlade sirove stabljike: kada vjetar puhne, ona se povije, a kada prestane, ona se ispravi. I…Hadis 5645Kome Allah hoće dobro, On ga stavlja u iskušenja.Hadis 5646Nisam vidjela da je iko imao veću bol od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.Hadis 5647Došao sam Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, u vrijeme njegove bolesti i zatekao ga veoma…Hadis 5648Ušao sam kod Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u trenutku kada je imao napad groznice, pa sam…Hadis 5649Hranite gladnog, obilazite bolesnog i oslobađajte zarobljenog!"323Hadis 5650Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je naredio sedmero, a zabranio sedmero. Zabranio nam je da…Hadis 5651Jako sam se razbolio pa su Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, i Ebu Bekr došli pješke da me obiđu.…Hadis 5652Ibn Abbas me je upitao: ‘Hoćeš li da ti pokažem ženu koja je od stanovnica Dženneta?' ‘Hoću.' – odgovori Ata,…Hadis 5653Čuo sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kada veli da je Uzvišeni Allah rekao: ‘Ukoliko Mog roba…Hadis 5654Pošto je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, stigao u Medinu, Ebu Bekr i Bilal su se razboljeli.… Pogledaj i preostalih 23 hadisa iz ove teme, sa audiom →