Hadis 5545–5574
30 hadisa
Hadis 5545Prvo što radimo prvog dana Kurban-bajrama je da klanjamo bajram-namaz, a onda se vratimo i koljemo kurban. Ko…Hadis 5546Ko zakolje kurban prije klanjanja bajram-namaza zaklao ga je za sebe, a ko ga zakolje poslije klanjanja…Hadis 5547Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je raspodijelio među svojim ashabima kurban, pa je Ukbeu zapalo…Hadis 5548Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je ušao u Serif pred ulazak u Mekku i zatekao me kako plačem zbog…Hadis 5549Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na dan klanja kurbana rekao: ‘Ko je kurban zaklao prije…Hadis 5550Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: ‘Vrijeme se vratilo u stanje u kojem je bilo na dan…Hadis 5551Abdullah (b. Omer) je klao kurban na mjestu gdje se kolju kurbani." Ubejdullah kaže: "Tj. na mjestu na kome…Hadis 5552Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je na musalli klao i ubadao kurban.Hadis 5553Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je u kurban klao dva ovna, a i ja koljem u kurban dva ovna.Hadis 5554Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je otišao po dva rogata crno-bijela ovna i svojom rukom ih…Hadis 5555Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, mu je dao brave da ih podijeli među svojim drugovima za kurbane.…Hadis 5556Moj daidža Ebu Burde je zaklao kurban prije klanjanja bajram-namaza, pa mu je Allahov Poslanik, sallallahu…Hadis 5557Ebu Burde je zaklao kurban prije klanjanja bajram-namaza, pa mu je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem,…Hadis 5558Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je u kurban zaklao dva crno-bijela ovna. Vidio sam ga kada je…Hadis 5559Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je u mjestu Serifu ušao kod mene i zatekao me kako plačem.… Pogledaj i preostalih 15 hadisa iz ove teme, sa audiom →