Hadis 5475–5544
70 hadisa
Hadis 5475Upitao sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, o lovu strijelom bez perja, pa je rekao: ‘Ono što…Hadis 5476Upitao sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, o lovu strijelom bez perja, pa je rekao: ‘Ako…Hadis 5477Rekao sam: ‘Allahov Poslaniče, mi (u lov) šaljemo obučene pse.' On reče: ‘Jedi sve što oni uhvate.' Upitah:…Hadis 5478Rekao sam: ‘Allahov Vjerovjesniče, mi živimo u zemlji sljedbenika ranije objavljenih knjiga, pa da li možemo…Hadis 5479Abdullah b. Mugaffel je vidio nekog čovjeka kako gađa kamenčićima, pa mu je rekao: ‘Allahov Poslanik,…Hadis 5480Ko bude držao psa koji nije ni lovački niti čuvar stoke svakog dana će mu se njegova dobra djela umanjiti za…Hadis 5481Ko bude držao psa koji nije ni lovački niti čuvar stoke svakog dana će mu se njegova dobra djela umanjiti za…Hadis 5482Ko bude držao psa koji nije ni lovački niti čuvar stoke svakog dana će mu se njegova dobra djela umanjiti za…Hadis 5483Upitao sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, rekavši: ‘Mi smo narod koji lovi pomoću ovih…Hadis 5484Ako pošalješ svoga psa i spomeneš Allahovo ime, pa ti on zadavi životinju, ti je jedi. Ukoliko od ulova nešto…Hadis 5485Adijj je Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ‘Čovjek pogodi životinju, a onda za njom traga…Hadis 5486Rekao sam: ‘Allahov Poslaniče, ja pošaljem svoga psa i spomenem Allahovo ime.' Vjerovjesnik, sallallahu…Hadis 5487Upitao sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, rekavši: ‘Mi smo narod koji lovi uz pomoć ovih…Hadis 5488Otišao sam kod Allahovog Poslanika i rekao: ‘Allahov Poslaniče, mi živimo u zemlji u kojoj su sljedbenici…Hadis 5489Iznenadio nas je zec u klancu Zahrana. Ljudi su ga jurili dok ga nisu umorili, a onda sam ja za njim potrčao… Pogledaj i preostalih 55 hadisa iz ove teme, sa audiom →