← Sve teme

Hadis 349–520

Molitve (Namaz / Salat)

172 hadisa

Hadis 349Dok sam bio u Mekki, otvorio se strop moje sobe i spustio se Džibril. Otvorio je moje grudi i isprao ih…Hadis 350Allah je propisao namaze sa po dva rekata i kod kuće i na putu, pa je namaz na putu potvrđen, a namaz kod…Hadis 351Bilo nam je naređeno da na Bajrame izvodimo žene koje imaju mjesečno pranje i one koje imaju zastore u svojim…Hadis 352Džabir je klanjao ogrnut jednim platnom, vezavši ga na zatioku, a ogrtač mu bijaše obješen na vješalici. Neko…Hadis 353Vidio sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, da klanja ogrnut jednim platnom.Hadis 354Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je klanjao ogrnut jednim plaštom, čije je krajeve unakrst prebacio…Hadis 355Hadis 356Vidio sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da u Ummu Seleminoj sobi klanja ogrnut jednim…Hadis 357Otišla sam kod Allahovovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u godini u kojoj je oslobođena Mekka i…Hadis 358Neko je upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u vezi sa obavljanjem namaza sa jednim…Hadis 359Neka niko ne klanja ogrnut jednim plaštom ako ga nije prebacio preko ramena.Hadis 360Ko bude klanjao ogrnut jednim plaštom neka mu krajeve prebaci unakrst jedan preko drugoga.Hadis 361Pitali smo Džabira b. Abdullaha u vezi sa klanjanjem namaza u jednom platnu, pa je kazao: ‘Putovao sam sa…Hadis 362Neki ljudi su klanjali s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, vezujući svoje čaršafe za vratove,…Hadis 363Bijah s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, na jednom putovanju. On mi reče: ‘Mugire, uzmi kožnu… Pogledaj i preostalih 157 hadisa iz ove teme, sa audiom →