Hadis 5351–5372
22 hadisa
Hadis 5351Čuo sam Abdullaha b. Jezida el-Ensarija kada je prenio od Ebu Mes'uda el-Ensarija, pa sam ga upitao: ‘Je li…Hadis 5352Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je kazao da je Allah rekao: ‘Udjeljuj, sine Ademov, pa ću i Ja…Hadis 5353Onaj koji brine o udovici i bijednicima je poput borca na Allahovom putu ili onoga što noći provodi u…Hadis 5354Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, me je obilazio dok sam bio bolestan u Mekki. Rekao sam: ‘Ja imam…Hadis 5355Najbolja je ona sadaka koja davaoca ostavlja bogatim. Gornja ruka bolja je od donje ruke. Počni sa…Hadis 5356Najbolja sadaka je ona nakon koje čovjek ostaje neovisan od ljudi. Počni sa dijeljenjem od onih koje…Hadis 5357Es-Sevri me je pitao: ‘Jesi li čuo nešto u vezi sa čovjekom koji uskladišti hranu svojoj porodici za period…Hadis 5358Otišao sam kod Omera, kad mu dođe vratar Jerfa i reče: ‘Osman, Abdurrahman, Ez-Zubejr i sa'd traže dozvolu da…Hadis 5359Hind bint Utbe je došla Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekla: ‘Allahov Poslaniče, Ebu…Hadis 5360Ukoliko žena udijeli od zarade svoga muža, bez njegovog znanja, on će imati polovinu nagrade za to."151Hadis 5361Fatima je otišla kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, da bi mu se požalila na žuljeve po rukama od…Hadis 5362Fatima, radijallahu anha, je otišla kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, da od njega zatraži…Hadis 5363Upitao sam Aišu, radijallahu anha: ‘Šta je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, radio u kući?' Ona je…Hadis 5364Hind bint Utbe je rekla: ‘Allahov Poslaniče, Ebu Sufjan je škrt čovjek i ne daje mi dovoljno. To što nam daje…Hadis 5365Najbolje žene koje su jahale kamile jesu žene iz plemena Kurejš." Drugi prenosilac je rekao: "Dobre žene iz… Pogledaj i preostalih 7 hadisa iz ove teme, sa audiom →