Hadis 5251–5350
100 hadisa
Hadis 5251Zapovijedi mu da je vrati i da je zadrži dok se ne okupa po prestanku mjesečnice i dok ponovo ne dobije…Hadis 5252Ibn Omer je pustio ženu dok je imala mjesečno pranje. Omer je (o tome) pitao Allahovog Poslanika, sallallahu…Hadis 5253To mi je računato kao jedno puštanje.Hadis 5254Upitao sam Ez-Zuhrija: ‘Koja se Vjerovjesnikova, sallallahu alejhi ve sellem, supruga uticala Allahu od…Hadis 5255Jednom prilikom smo izišli s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem. Kad smo stigli do vrta zvanog…Hadis 5256Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, se oženio Umejmom bint Šerahil. Kad je ušao kod nje i pružio ruku…Hadis 5257Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, se oženio Umejmom bint Šerahil. Kad je ušao kod nje i pružio ruku…Hadis 5258Rekao sam Ibn Omeru: ‘Čovjek je pustio ženu dok je imala mjesečnicu?' On reče: ‘Ti znaš Ibn Omera? On je…Hadis 5259Asime, šta veliš za čovjeka koji kod svoje žene zatekne drugog, hoće li ga ubiti pa da i njega ubiju, ili…Hadis 5260Supruga Rifa'e el-Kurezija je otišla kod Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i rekla: ‘Allahov…Hadis 5261Neki čovjek je pustio svoju suprugu tri puta (odjedanput) te se ona udala za drugoga, pa se i od njega…Hadis 5262Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je dao mogućnost izbora (između života na ovom svijetu i…Hadis 5263Upitao sam Aišu u vezi sa ponuđenim izborom, pa je kazala: ‘Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je…Hadis 5264Ibn Omer bi, kada bi ga neko upitao u vezi sa onim koji je svoju ženu pustio tri puta odjednom, rekao: ‘Ako…Hadis 5265Jedan je čovjek pustio ženu (tri puta) i ona se udala za drugog. Pošto je imao ud poput resice, nije je mogao… Pogledaj i preostalih 85 hadisa iz ove teme, sa audiom →