Hadis 4978–5062
85 hadisa
Hadis 4978Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je Kur'an silazio deset godina u Mekki i deset u Medini.Hadis 4979Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je Kur'an silazio deset godina u Mekki i deset u Medini.Hadis 4980Saopćeno mi je da je jednom prilikom Džibril došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, dok je kod…Hadis 4981Nema nijednog vjerovjesnika, a da mu nisu date mudžize na osnovu kojih su im ljudi vjerovali. Meni je (kao…Hadis 4982Uzvišeni Allah je Svome Poslaniku, tokom njegovog života, redovito slao Objavu, a pred smrt mu je slao češće…Hadis 4983Čuo sam Džunduba kada kaže: 'Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, se jednom prilikom razbolio i dvije…Hadis 4984Osman je naredio Zejdu b. Sabitu, Seid b. El-Asu, Abdullahu b. Ez-Zubejru i Abdurrahmanu b. El-Harisu b.…Hadis 4985Da mi je vidjeti Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u trenutku kada mu silazi Objava. Kada je…Hadis 4986Nakon što su na Jemami izginuli (mnogi hafizi), Ebu Bekr je poslao po mene. Kad sam došao, kod njega bijaše…Hadis 4987Kad se Huzejfe b. El-Jeman vratio iz vojnih pohoda sa stanovnicima (muslimanima Šama i Iraka) za osvojenje…Hadis 4988Prilikom prepisivanja mushafa zagubio sam jedan ajet iz sure El-Ahzab, a čuo sam Allahovog Poslanika,…Hadis 4989Ebu Bekr, radijallahu anhu, je poslao po mene i kad sam došao on mi je rekao: 'Ti si zapisivao Objavu…Hadis 4990Kada je objavljeno: Vjernici koji se ne bore nisu jednaki onima koji se na Allahovom putu bore imecima svojim…Hadis 4991Džibril mi je učio Kur'an na jedan harf (način). Ja sam od njega neprestano tražio da mi ga uči na još neki…Hadis 4992Čuo sam Hišama b. Hakima b. Hizama dok je, za života Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, učio… Pogledaj i preostalih 70 hadisa iz ove teme, sa audiom →