Hadis 3949–4473
525 hadisa
Hadis 3949Bijah pored Zejda b. Erkama kada je upitan: ‘U koliko je vojnih pohoda učestvovao Vjerovjesnik, sallallahu…Hadis 3950Sa’d b. Muaz je bio prijatelj Umejjea b. Halefa. Kad god je Umejje došao u Medinu, odsjeo je kod Sa’da. A i…Hadis 3951Ja nisam izostao ni iz jednog vojnog pohoda u kojem je učestvovao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve…Hadis 3952Prisustvovao sam jednoj situaciji od El-Mikdada b. El-Esveda. A da je bio umjesto njega, bilo bi mi draže od…Hadis 3953Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na dan Bitke na Bedru rekao: ‘Allahu, ispuni Svoju obavezu i…Hadis 3954Nisu jednaki vjernici koji nisu učestvovali na Bedru i oni koji su izišli na Bedr.”Hadis 3955Meni i Ibn Omeru nije bilo dozvoljeno da učestvujemo (u Bici na Bedru) zbog toga što smo bili mali.”Hadis 3956Meni i Ibn Omeru nije bilo dozvoljeno da učestvujemo (u Bici na Bedru) zbog toga što smo bili mali. U njoj je…Hadis 3957Muhammedovi, sallallahu alejhi ve sellem, drugovi koji su učestvovali u Bici na Bedru ispričali su mi da ih…Hadis 3958Mi, Muhammedovi, sallallahu alejhi ve sellem, ashabi smo pričali da je broj učesnika Bitke na Bedru bio isti…Hadis 3959Mi smo pričali da je učesnika Bedra bilo nešto preko tri stotine i deset, poput broja Talutovih sljedbenika…Hadis 3960Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, se okrenuo prema Kabi i molio protiv skupine Kurejšija: protiv…Hadis 3961Da li je iko prošao gore od čovjeka kojeg ste ubili!?”Hadis 3962Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je upitao: ‘Ko želi vidjeti šta je bilo s Ebu Džehlom?’ Tada je…Hadis 3963Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na dan Bedra upitao: ‘Ko želi vidjeti šta je bilo s Ebu… Pogledaj i preostalih 510 hadisa iz ove teme, sa audiom →