Hadis 3190–3325
136 hadisa
Hadis 3190Skupina iz plemena Benu Temim je došla Vjerovjesniku, alejhisselam, pa im je on rekao: ‘Radujte se, Temimovi…Hadis 3191Skupina iz plemena Benu Temim došla je Vjerovjesniku, alejhisselam, pa im je on rekao: ‘Radujte se, Temimovi…Hadis 3192Vjerovjesnik, alejhisselam, je stao na određeno mjesto i obavijestio nas o početku stvaranja (i o onome što…Hadis 3193Čovjek Me vrijeđa, a ne treba mu to da Me vrijeđa i u laž ugoni. Nema na to pravo. Vrijeđa Me time što kaže…Hadis 3194Pošto je Allah završio stvaranje, zapisao je (i ovo) u Svojoj knjizi, koja se nalazi kod Njega, iznad Arša:…Hadis 3195Imao sam spor s nekim ljudima u vezi sa zemljom. Ušao sam kod Aiše i to joj spomenuo, a ona mi je rekla: ‘Ebu…Hadis 3196Ko uzme dio zemlje koja nije njegova na Sudnjem danu će propasti kroz svih sedam zemalja.“11Hadis 3197Vratilo se vrijeme kao što je bilo onda kad je Allah stvorio nebesa i Zemlju. Godina ima dvanaest mjeseci, od…Hadis 3198Kako ja mogu uzurpirati nešto od njenog posjeda kada sam lično čuo Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve…Hadis 3199Vjerovjesnik, alejhisselam, kada je zašlo Sunce, me je upitao: ‘Znaš li ti kuda ono ide?’ ‘Rekao sam,’ – veli…Hadis 3200Sunce i Mjesec će na Sudnjem danu sjaj izgubiti.“31Hadis 3201Pomračenje Sunca i Mjeseca ne nastupa zbog nečije smrti, niti zbog nečijeg života. Njih dvoje su samo dva…Hadis 3202Sunce i Mjesec su dva znamenja od mnogobrojnih Allahovih znamenja. Oni se ne pomračuju zbog nečije smrti ili…Hadis 3203Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je na dan pomračenja Sunca stao, izgovorio početni tekbir, a…Hadis 3204Sunce i Mjesec su dva znamenja od mnogobrojnih Allahovih znamenja. Oni se ne pomračuju zbog nečije smrti ili… Pogledaj i preostalih 121 hadisa iz ove teme, sa audiom →