Hadis 3091–3155
65 hadisa
Hadis 3091Imao sam jednu staru devu koju sam na dan Bitke na Bedru dobio od ratnog plijena, a drugu staru devu mi je…Hadis 3092Fatima, kćerka Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je nakon njegove smrti tražila od Ebu Bekra…Hadis 3093Aiša je kazala: "Fatima je od Ebu Bekra tražila svoj dio od onoga što je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi…Hadis 3094Dok sam sjedio sa svojom porodicom, a dan bijaše odmakao, dođe mi izaslanik Omera b. El-Hattaba i reče: ‘Zove…Hadis 3095Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, je došlo izaslanstvo plemena Abdulkajs, i reklo: ‘Allahov…Hadis 3096Neka moji nasljednici (od moje zaostavštine) ne dijele ni jednog dinara! Sve što ostane iza mene ide u…Hadis 3097Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je umro a na mojoj polici nije bilo ništa što bi moglo jesti živo…Hadis 3098Iza Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, nije ostalo ništa osim oružja, bijele mazge i zemlje koju je…Hadis 3099Kada se Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, bolest pogoršala, zatražio je dozvolu od svojih…Hadis 3100Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je umro u mojoj sobi i na mojim grudima, kada je bio kod mene na…Hadis 3101Obavijestila me je Safija, Vjerovjesnikova, sallallahu alejhi ve sellem, supruga, o tome da je otišla…Hadis 3102Popeo sam se iznad Hafsine sobe i vidio Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako vrši nuždu leđima…Hadis 3103Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bi klanjao ikindiju a sunčeva svjetlost se ne bi još povukla…Hadis 3104Jednom prilikom je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, držao govor pa je pokazao prema Aišinoj sobi i…Hadis 3105Dok je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bio kod mene, čula sam glas nekoga ko je tražio dozvolu… Pogledaj i preostalih 50 hadisa iz ove teme, sa audiom →