← Sve teme

Hadis 2782–3090

Borba na Allahovom putu (Džihad)

309 hadisa

Hadis 2782Upitao sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Allahov Poslaniče, koje je djelo najvrednije?'…Hadis 2783Nema više seljenja (iz Mekke), nego ima odlučna borba i iskrena namjera. Kada god budete pozvani u borbu,…Hadis 2784Allahov Poslaniče, džihad se smatra najvrednijim djelom, pa zašto se onda i mi ne borimo?" On joj reče: "Za…Hadis 2785Neki čovjek je došao Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i rekao mu: ‘Uputi me na djelo koje je…Hadis 2786Neko je upitao: ‘Allahov Poslaniče, ko je najbolji čovjek?' ‘Vjernik koji se bori na Allahovom putu svojim…Hadis 2787Borac na Allahovom putu, a Allah najbolje zna ko se bori na Njegovom putu, poput je postača koji je stalno u…Hadis 2788Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je navraćao kod Ummu Haram bint Milhan i ona mu je posluživala…Hadis 2789Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je navraćao kod Ummu Haram bint Milhan i ona mu je posluživala…Hadis 2790Ko bude vjerovao u Allaha i Njegovog Poslanika, obavljao namaz i postio ramazan zaslužio je da ga Allah uvede…Hadis 2791Noćas sam (u snu) vidio kako mi dođoše dva čovjeka, ispeše me na jedno stablo i uvedoše u prelijepu kuću, ja…Hadis 2792Jutarnji ili večernji izlazak u borbu na Allahovom putu vredniji je od ovog svijeta i onoga što je na njemu.Hadis 2793Prostor u Džennetu koliko luk vaše strijele može poklopiti bolji je od ovoga svijeta na kome Sunce izlazi i…Hadis 2794Jutarnji ili večernji izlazak u borbu na Allahovom putu vredniji je od ovog svijeta i onoga što je na njemu.Hadis 2795Nijedan rob, kad umre pa bude imao nagradu kod Allaha, neće zaželjeti da se vrati na ovaj svijet, pa makar…Hadis 2796Jutarnji ili večernji izlazak u borbu na Allahovom putu bolji je od ovoga svijeta i onoga što je na njemu.… Pogledaj i preostalih 294 hadisa iz ove teme, sa audiom →