Hadis 2711–2737
27 hadisa
Hadis 2711Kada je Suhejl b. Amr toga dana (na Hudejbiji) pisao sporazum, njime je Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve…Hadis 2712Kada je Suhejl b. Amr toga dana (na Hudejbiji) pisao sporazum, njime je Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve…Hadis 2713Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ih je ispitivao u duhu ovih ajeta: O vjernici, kad vam…Hadis 2714Dao sam prisegu Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, a on mi uvjetova: ‘I misliti dobro svakom…Hadis 2715Dao sam prisegu Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, na to da ću klanjati namaz, da ću davati…Hadis 2716Ko proda palme koje su oprašene, njihov plod će pripasti prodavcu, osim ako kupac nije uvjetovao da plod…Hadis 2717Aiša, radijallahu anha, me je obavijestila da joj je Berira došla zatraživši od nje da joj pomogne u njenom…Hadis 2718Ispričao mi je Džabir, radijallahu anhu, da je putovao na iznemoglom devcu. Vjerovjesnik, sallallahu alejhi…Hadis 2719Ensarije su rekli Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Podijeli palmovike među našom braćom…Hadis 2720Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je zemlju Hajbera dao Jevrejima da je obrađuju i siju na…Hadis 2721Od svih uvjeta najpreče je ispuniti onaj kojim vam vaše supruge postaju dozvoljene.Hadis 2722Mi, ensarije, smo se uglavnom bavili zemljoradnjom, pa smo zemlju izdavali pod zakup. Nekada bismo iz ovog…Hadis 2723Neka žitelj grada ne prodaje za žitelja pustinje (sela), ne nadmećite se jedni drugima na cijene, neka niko…Hadis 2724Jedan beduin je došao i rekao: ‘Allahov Poslaniče, zaklinjem te Allahom da nam presudiš po Allahovoj Knjizi!'…Hadis 2725Jedan beduin je došao i rekao: ‘Allahov Poslaniče, zaklinjem te Allahom da nam presudiš po Allahovoj Knjizi!'… Pogledaj i preostalih 12 hadisa iz ove teme, sa audiom →