← Sve teme

Hadis 2637–2689

Svjedoci i svjedočenje

53 hadisa

Hadis 2637Kada se silaženje Objave oduži, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pozva Aliju i Usamu, kako bi…Hadis 2638Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i Ubej b. Ka'b el-Ensari su pošli do palmovika u kome je bio…Hadis 2639Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je došla supruga Rifa'e el-Kurezija i rekla: ‘Bila sam udata za…Hadis 2640Ja sam dojila Ukbea i ženu kojom se oženio." Ukbe je rekao: "Meni nije poznato to da si me ti dojila, niti si…Hadis 2641Ljudi su se u doba Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, cijenili prema Objavi, a Objava je već…Hadis 2642Pored Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, je prošla dženaza, pa ljudi o umrlom kazaše mnoge pohvale.…Hadis 2643Otišao sam u Medinu u vrijeme kada je u njoj vladala bolest i svijet puno umirao. Sjeo sam do Omera,…Hadis 2644Efleh je zatražio dozvolu da uđe kod mene, pa mu nisam dozvolila. Rekao je: ‘Zar se od mene kriješ, a ja sam…Hadis 2645Nije mi dozvoljen (brak sa tobom) jer je zabranjeno po mlijeku sve ono što je zabranjeno i po krvnom…Hadis 2646Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bio je kod mene i čula sam glas nekog čovjeka koji je tražio…Hadis 2647Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je ušao kod mene, a tu bijaše jedan čovjek. ‘Aiša, ko je ovo?' –…Hadis 2648Neka žena je na dan Oslobođenja Mekke nešto ukrala pa je dovedena Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve…Hadis 2649Zejd b. Halid, radijallahu anhu, je naredio da se onome koji je počinio blud, a nije bio oženjen, udari…Hadis 2650Moja majka zatraži od moga oca da mi daruje dio svoje imovine. On je razmislio o tome i darovao mi je nešto.…Hadis 2651Najbolje od vas je moje pokoljenje, zatim ono koje će doći poslije njega, pa onda ono koje će doći poslije… Pogledaj i preostalih 38 hadisa iz ove teme, sa audiom →