Hadis 2566–2636
71 hadisa
Hadis 2566O muslimanke, ne omalovažavajte svoju susjetku zbog poklona, pa makar se radilo o ovčijem papku.Hadis 2567Vidjeli smo mlađak, pa mlađak, zatim opet mlađak, dakle tri mlađaka u dva mjeseca, a u sobama Allahovog…Hadis 2568Ako bih bio pozvan na prednju ili zadnju (ovčiju cjevanicu), odazvao bih se. A ako bi mi neko darovao prednju…Hadis 2569Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao nekoga po muhadžirku koja je imala roba stolara. Pošto…Hadis 2570Sjedio sam sa Vjerovjesnikovim, sallallahu alejhi ve sellem, ashabima u jednom mjestu na putu za Mekku, a…Hadis 2571Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je došao u kuću i zatražio vode. Pomuzli smo ovcu te sam…Hadis 2572Podigli smo zeca iz kamenjara u Zahranu, pa su ljudi potrčali za njim. Kad su ga izmorili, ja sam ga…Hadis 2573U El-Ebvau, tj. Vedanu, poklonio sam Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, divljeg magarca, a on…Hadis 2574Ljudi su se trudili da svojim poklonima, dok boravi kod Aiše, steknu zadovoljstvo Allahovog Poslanika,…Hadis 2575Ummu Hufejd, Ibn Abbasova tetka po majci, poklonila je Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, suhog…Hadis 2576Kada bi mu bilo doneseno jelo, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bi upitao: ‘Je li ovo poklon…Hadis 2577Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je donesen komad mesa, pa mu je rečeno: ‘Ovo je milostinja…Hadis 2578Aiša, radijallahu anha, je htjela kupiti Beriru pa su njeni vlasnici uslovili da njeno nasljedstvo pripadne…Hadis 2579Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je ušao kod Aiše i upitao: ‘Ima li štogod hrane kod vas?' ‘Nema…Hadis 2580Ljudi su donosili poklone Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, kada bi bio kod mene." Ummu… Pogledaj i preostalih 56 hadisa iz ove teme, sa audiom →