Hadis 294–333
40 hadisa
Hadis 294Izišli smo (iz Medine) zanijetivši samo hadž. Kada smo stigli u Seref, dobila sam menstruaciju. Allahov…Hadis 295Kad sam imala menstruaciju, češljala sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.Hadis 296Može li me žena, dok ima menstruaciju, posluživati (ili je rekao: Može li mi se žena koja je džunub…Hadis 297Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je stavio glavu na moje krilo, dok sam imala menstruaciju, a potom…Hadis 298Dok sam ležala sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, u crnoporubljenom ogrtaču, dobila sam…Hadis 299Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, i ja smo se kupali (vodom) iz jedne posude, a oboje smo bili…Hadis 300Zapovijedio bi mi da preko tijela stavim čaršaf, a onda bi me milovao.Hadis 301Hadis 302Kada bi neka od nas imala menstruaciju, a Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, htio da se sa njom…Hadis 303Ukoliko bi Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, želio da se mazi sa nekom od svojih supruga dok je…Hadis 304Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je izišao na dan Kurban-bajrama (ili: Ramazanskog bajrama) na…Hadis 305Izišli smo (iz Medine) zanijetivši samo hadž. Kada smo stigli u Seref, dobila sam menstruaciju. Allahov…Hadis 306Fatima, Ebu Hubejšova kćerka, je upitala Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem: "Allahov Poslaniče, ni…Hadis 307Neka žena je upitala Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Allahov Poslaniče, šta da čini žena…Hadis 308Kada bi neka od nas imala menzes, prilikom kupanja bi istrljala krv s odjeće u vodi i isprala je, a ostatak… Pogledaj i preostalih 25 hadisa iz ove teme, sa audiom →