Hadis 2426–2439
14 hadisa
Hadis 2426Našao sam kesu sa stotinu dinara te sam otišao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, pa mi je on…Hadis 2427Otišao je neki beduin Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, i upitao ga o nađenim stvarima pa je rekao:…Hadis 2428Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je upitan o nađenom blagu pa je rekao: ‘Upamti izgled kese i…Hadis 2429Došao je Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, neki čovjek i pitao ga o nađenim stvarima. On je…Hadis 2430Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je spomenuo jednog čovjeka od Izraelićana, potom je naveo…Hadis 2431Jednom prilikom je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, na putu naišao na hurmu, pa je rekao: ‘Da se ne…Hadis 2432Ja se ponekad vratim svojoj ženi i nađem hurmu koja je pala na moju postelju. Podignem je da je pojedem, a…Hadis 2433Ne smije se tresti lišće sa grana, niti plašiti životinje u njoj, niti će se uzeti izgubljena stvar, osim…Hadis 2434Kada je Allah omogućio Svome Poslaniku da osvoji Mekku, on je stao ispred svijeta, zahvalio Allahu, iznio…Hadis 2435Ne smije se ničija stoka musti bez dopuštenja njenog vlasnika. Da li bi ikome od vas bilo milo da mu neko uđe…Hadis 2436Jedan je čovjek upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u vezi sa nađenim blagom, pa je…Hadis 2437Bio sam sa Sulejmanom b. Rebi'om i Zejdom b. Suhanom u jednom vojnom pohodu i našao bič. ‘Baci ga!' – rekoše…Hadis 2438Jedan je beduin upitao Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, u vezi sa nađenim stvarima, pa je kazao:…Hadis 2439Jednom prilikom sam putujući vidio pastira kako goni svoje stado. ‘Čiji si ti?' – upitao sam ga. ‘Jednog… Slušaj hadise ove teme →