← Sve teme

Hadis 2410–2425

Sporovi (Parnice)

16 hadisa

Hadis 2410Čuo sam jednog čovjeka koji je ajet učio drukčije od onoga kako ga je učio Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve…Hadis 2411Musliman i Jevrej su se prepirali. Musliman reče: ‘Tako mi Onoga Koji je nad svjetovima odabrao Muhammeda.'…Hadis 2412Dok je jednom prilikom Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, sjedio došao mu je jedan Jevrej i…Hadis 2413Jedan je Jevrej jednoj robinji razmrskao glavu između dva kamena. Upitana je: ‘Ko ti je to uradio? Je li taj…Hadis 2414Jedan je čovjek bio varan prilikom prodaje, pa mu je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ‘Kada…Hadis 2415Jedan čovjek je oslobodio svoga roba, a osim njega nije imao druge imovine. Vjerovjesnik, sallallahu alejhi…Hadis 2416Ko se lažno zakune da bi prisvojio imovinu muslimana, susrest će se sa Allahom Koji će na njega biti srdit."…Hadis 2417Ko se lažno zakune da bi prisvojio imovinu muslimana, susrest će se sa Allahom Koji će na njega biti srdit."…Hadis 2418Ja sam od Ibn Ebi Hadreda u džamiji zatražio da mi isplati dugovanje koje je imao prema meni. Prepirući se…Hadis 2419Čuo sam Hišama b. Hakima b. Hizama kada uči suru El-Furkan drukčije nego što ju je učio Allahov Poslanik,…Hadis 2420Razmišljao sam da li da zapovijedim nekome da umjesto mene klanja ljudima, a da ja odem do kuća onih koji ne…Hadis 2421Abd b. Zem'a i sa'd b. Ebi Vekkas su podigli spor Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, u vezi sa sinom…Hadis 2422Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao prema Nedždu skupinu konjanika koji su doveli…Hadis 2423Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao prema Nedždu skupinu konjanika koji su doveli…Hadis 2424Kod Abdullaha b. Ebi Hadreda el-Eslemija imao sam duga pa sam ga stalno presretao i od njega tražio svoj dug.… Pogledaj i preostalih 1 hadisa iz ove teme, sa audiom →