Hadis 2385–2409
25 hadisa
Hadis 2385Bio sam sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, u jednom vojnom pohodu pa mi je rekao: ‘Šta veliš da…Hadis 2386Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je kupio od jednog Jevreja hrane (dogovorivši se da mu je plati)…Hadis 2387Ko uzme imovinu ljudi s namjerom da mu je vrati, Allah će mu pomoći da je vrati. A ko uzme imovinu ljudi s…Hadis 2388Jednom prilikom sam bio s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem. Pošto ugleda Uhud, reče: ‘Ne bih volio…Hadis 2389Kada bih imao zlata kao brdo Uhud, ne bih volio da mi prođu tri dana, a da kod mene od toga bude išta ostalo,…Hadis 2390Neki je čovjek od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, tražio da mu isplati dug i sa njim grubo…Hadis 2391Čuo sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kada je kazao: ‘Neki čovjek je umro.' Neko ga je upitao:…Hadis 2392Jedan čovjek je došao da od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, zatraži da mu vrati kamilu (koju mu…Hadis 2393Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je jednom čovjeku bio dužan mladu kamilu. On je došao da traži…Hadis 2394Otišao sam Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, dok je bio u džamiji, (Mis'ar veli: "Mislim da je to…Hadis 2395Moj otac je na Uhudu pao kao šehid, a ostao je dužan. Vjernici su tražili svoja prava. Ja otiđoh kod…Hadis 2396Moj otac je umro a jednom Jevreju ostao dužan trideset tovara (hurmi). Ja ga zamolih da ga pričeka (u pogledu…Hadis 2397Aiša, radijallahu anha, me je obavijestila da se Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u namazu…Hadis 2398Ko ostavi (iza sebe) imetak on pripada njegovim nasljednicima, a ko ostavi kakav teret mi ga preuzimamo na…Hadis 2399Nema nijednog vjernika a da mu ja nisam preči nego on sam sebi i na ovom i na Budućem svijetu. Učite ako… Pogledaj i preostalih 10 hadisa iz ove teme, sa audiom →