Hadis 248–293
46 hadisa
Hadis 248Kad god bi Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, htio da se okupa zbog džunupluka, prvo bi oprao ruke, a…Hadis 249Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je uzeo abdest onako kako ga uzima za namaz, ali nije oprao…Hadis 250Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, i ja smo se kupali iz jedne posude, koja se zvala ferek.Hadis 251Aišin brat i ja smo ušli kod Aiše, pa ju je on upitao o Vjerovjesnikovom, sallallahu alejhi ve sellem,…Hadis 252S ocem sam bio kod Džabira b. Abdullaha. Kod njega su sjedili neki ljudi i pitali ga u vezi s kupanjem. On je…Hadis 253Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, i Mejmuna su se kupali (vodom) iz jedne posude." Ebu Abdullah je…Hadis 254Ja na glavu po tri puta sipam vodu." Pokazao je na obje svoje šake (pregršti).Hadis 255Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, nalijevao je po svojoj glavi tri pregršti (vode).Hadis 256Došao mi je tvoj amidžić (aludirajući na El-Hasana b. Muhammeda b. El-Hanefijjea) i upitao: ‘Kako izgleda…Hadis 257Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, sam pripremila vodu za kupanje, te je oprao ruke dva ili tri…Hadis 258Kada bi se Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, htio okupati nakon džunupluka, zatražio bi vode koliko…Hadis 259Polijevala sam Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, vodu prilikom kupanja. Desnom rukom je polio vodu…Hadis 260Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, se kupao zbog džunupluka. Prvo je oprao svoj spolni organ, a onda…Hadis 261Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, i ja bismo se kupali iz jedne posude; naizmjenično bismo grabili…Hadis 262Kada bi se Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, htio kupati zbog džunupluka, prvo bi oprao ruku. Pogledaj i preostalih 31 hadisa iz ove teme, sa audiom →