← Sve teme

Hadis 2299–2319

Zastupanje i posredovanje (Vekala)

21 hadisa

Hadis 2299Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, mi je zapovijedio da na ime sadake podijelim prekrivače kamila…Hadis 2300Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, mi je dao brave (za kurbane) da ih podijelim svojim drugovima pa…Hadis 2301Napisao sam pismo Umejjeu b. Halefu da mi pripazi na moje suplemenike u Mekki, a ja ću pripaziti njegove…Hadis 2302Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je postavio jednog čovjeka za guvernera Hajbera, koji mu je…Hadis 2303Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je postavio jednog čovjeka za guvernera Hajbera, koji mu je…Hadis 2304Imali smo stado koje je napasano u Sel'u. Naša robinja je jednom prilikom ugledala ovcu iz našeg stada kako…Hadis 2305Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je jednom čovjeku bio dužan mladu kamilu pa je otišao da mu je…Hadis 2306Neki čovjek je došao Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, da od njega naplati dug pa se prema njemu…Hadis 2307Urve je tvrdio da su ga Mervan b. El-Hakem i El-Misver b. Mahreme obavijestili da je Allahov Poslanik,…Hadis 2308Urve je tvrdio da su ga Mervan b. El-Hakem i El-Misver b. Mahreme obavijestili da je Allahov Poslanik,…Hadis 2309Bijah s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, na jednom putovanju. Jahao sam na jednom devcu koji…Hadis 2310Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, je došla jedna žena i rekla: ‘Allahov Poslaniče, ja se…Hadis 2311Povjerio mi je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, čuvanje zekata ramazana. Došao mi je jedan…Hadis 2312Jednom prilikom je Bilal Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, odnio dobrih hurmi. ‘Odakle su…Hadis 2313Nije bilo grijeh upravitelju vakufa da se hrani vakufskim prihodom i da nahrani svoga prijatelja, pod uslovom… Pogledaj i preostalih 6 hadisa iz ove teme, sa audiom →