Hadis 2290–2298
9 hadisa
Hadis 2290Omer, radijallahu anhu, me je poslao kao sakupljača zekata. Neki je čovjek počinio blud sa robinjom svoje…Hadis 2291Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je spomenuo nekog čovjeka od Izraelićana, koji je od drugog…Hadis 2292Mi smo odredili mevalije svemu onom što ostave." Mevalije protumačio kao nasljednjike. A onima s kojima ste…Hadis 2293Došao nam je Abdurrahman b. Avf pa je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, izvršio bratimljenje…Hadis 2294Rekao sam Enesu b. Maliku, radijallahu anhu: "Je li do tebe doprlo da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve…Hadis 2295Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je donesen umrli da mu klanja dženazu, pa je upitao: ‘Ima li on…Hadis 2296Da je stigla imovina iz Bahrejna, ja bih ti dao toliko i toliko." Međutim, Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve…Hadis 2297Od kako pamtim moji roditelji su slijedili islam." Ebu Salih je kazao: Ispričao mi je Abdullah, prenijevši od…Hadis 2298Kada bi Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, bio donesen umrli koji je bio dužan, on bi upitao:… Slušaj hadise ove teme →