Hadis 2239–2256
18 hadisa
Hadis 2239Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, stigao u Medinu, ljudi su prakticirali da plodove,…Hadis 2240Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, stigao u Medinu, ljudi su prakticirali da hurme, po…Hadis 2241Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je došao i rekao (da se može unaprijed plaćati) za određenu…Hadis 2242Abdullah b. Šeddad b. El-Had i Ebu Burde su se razišli u vezi sa plaćanjem unaprijed, te su mene poslali do…Hadis 2243Abdullah b. Šeddad b. El-Had i Ebu Burde su se razišli u vezi sa plaćanjem unaprijed, te su mene poslali do…Hadis 2244Abdullah b. Šeddad i Ebu Burde su me poslali kod Abdullaha b. Ebi Evfaa, rekavši: ‘Upitaj ga da li su…Hadis 2245Abdullah b. Šeddad i Ebu Burde su me poslali kod Abdullaha b. Ebi Evfaa, rekavši: ‘Upitaj ga da li su…Hadis 2246Pitao sam Ibn Abbasa, radijallahu anhuma, u vezi sa plaćanjem unaprijed za palme. Rekao je: ‘Vjerovjesnik,…Hadis 2247Pitao sam Ibn Omera, radijallahu anhuma, u vezi sa plaćanjem ploda palme unaprijed. Rekao je: ‘Zabranjena je…Hadis 2248Pitao sam Ibn Omera, radijallahu anhuma, u vezi sa plaćanjem ploda palme unaprijed. Rekao je: ‘Zabranjena je…Hadis 2249Pitao sam Ibn Omera, radijallahu anhuma, u vezi sa plaćanjem ploda palme unaprijed. Rekao je: ‘Vjerovjesnik,…Hadis 2250Pitao sam Ibn Omera, radijallahu anhuma, u vezi sa plaćanjem ploda palme unaprijed. Rekao je: ‘Vjerovjesnik,…Hadis 2251Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je kupio hrane od jednog Jevreja na poček, davši mu u zalog…Hadis 2252Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je kupio hranu od jednog Jevreja (na poček) do određenog roka, pa…Hadis 2253Kada je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, stigao u Medinu, Medinelije su prakticirali da plaćaju za… Pogledaj i preostalih 3 hadisa iz ove teme, sa audiom →