Hadis 2047–2238
192 hadisa
Hadis 2047Vi govorite: ‘Ebu Hurejre prenosi puno hadisa od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.' I pitate…Hadis 2048Kad smo stigli u Medinu, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je pobratimio mene i sa'da b.…Hadis 2049Abdurrahman b. Avf je stigao u Medinu pa ga je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pobratimio sa…Hadis 2050Poznate čaršije u predislamsko doba bile su: Ukaz, Medžena i Zul-Medžaz. Dolaskom islama neki su ljudi…Hadis 2051Ispričao nam je Muhammed b. El-Musenna; kaže: Nama je ispričao Ibn Adij, prenijevši od Ibn Avna, on od…Hadis 2052Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, je došla neka crna žena tvrdeći da je dojila Ukbea b. El-Harisa i…Hadis 2053Utbe b. Ebi Vekkas je rekao svome bratu sa'du b. Ebi Vekkasu: ‘Sin robinje Zem'e je moj pa ga uzmi.' – Aiša…Hadis 2054Pitao sam Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, o strijeli koja životinju pogađa pljoštimice a ne…Hadis 2055Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je naišao pored jedne opale hurme pa je rekao: ‘Da znam da nije od…Hadis 2056Neki se čovjek požalio Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, da u namazu osjeti kao da je pustio vjetar…Hadis 2057Neki su ljudi rekli: ‘Allahov Poslaniče, neki nam ljudi donose meso, za koje ne znamo da li su (pri klanju)…Hadis 2058Dok smo jednom prilikom sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, klanjali (džumu) stigla je karavana…Hadis 2059Doći će vrijeme kada čovjek neće mariti je li imovinu stekao na dozvoljen ili na nedozvoljen način.Hadis 2060Bavio sam se razmjenom novca i o tome sam pitao Zejda b. Erkama, radijallahu anhu, pa je kazao: Rekao je…Hadis 2061Bavio sam se razmjenom novca i o tome sam pitao Zejda b. Erkama, radijallahu anhu, pa je kazao: Rekao je… Pogledaj i preostalih 177 hadisa iz ove teme, sa audiom →