Hadis 2025–2046
22 hadisa
Hadis 2025Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, boravio je zadnjih deset dana ramazana u džamiji.Hadis 2026Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je sve do smrti provodio u itikafu posljednjih deset dana…Hadis 2027Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je boravio u itikafu srednjih deset dana ramazana. Jedne…Hadis 2028Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je, kad je bio u itikafu, nagnuo glavu prema meni i ja sam ga…Hadis 2029Dok je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, boravio u itikafu u džamiji, nagnuo je svoju glavu i ja…Hadis 2030Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, me je milovao dok sam imala mjesečnicu.Hadis 2031I proturio bi glavu iz džamije dok je bio u itikafu, a ja bih mu je oprala iako sam imala mjesečnicu.Hadis 2032Ja sam se u predislamsko doba zavjetovao da ću jednu noć provesti u itikafu u El-Mesdžidul-haramu." "Ispuni…Hadis 2033Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je bio naumio da zadnjih deset dana ramazana provede u itikafu, te…Hadis 2034Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je htio boraviti u itikafu. Kada je došao do mjesta koje je…Hadis 2035Obavijestio me je ali b. El-Husejn, radijallahu anhu, da ga je obavijestila Safija, Vjerovjesnikova,…Hadis 2036Upitao sam Ebu Seida el-Hudrija, radijallahu anhu, rekavši: ‘Jesi li čuo Allahovog Poslanika, sallallahu…Hadis 2037Jedna od supruga Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je sa njim boravila u itikafu, a vidjela…Hadis 2038Jednom prilikom je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bio u itikafu i u posjetu su mu došle njegove…Hadis 2039Safija, radijallahu anha, je došla (Poslaniku) u posjetu dok je bio u itikafu. Kad se vraćala, on je išao sa… Pogledaj i preostalih 7 hadisa iz ove teme, sa audiom →