Hadis 1806–1820
15 hadisa
Hadis 1806Ukoliko budem spriječen da priđem Kabi, uradit ću onako kako smo uradili sa Allahovim Poslanikom,…Hadis 1807Neće štetiti ukoliko ove godine ne hodočastiš Kabu. Plašimo se da ćeš biti spriječen da dođeš do nje." On je…Hadis 1808Kad bi htio ostati da ove godine ne ideš (na hadž)!Hadis 1809Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je bio spriječen (da obavi umru) pa je obrijao glavu, zaklao…Hadis 1810Ibn Omer je govorio: ‘Zar vam nije dovoljan sunnet Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem? Ukoliko…Hadis 1811Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je zaklao kurban prije nego je obrijao glavu i to isto…Hadis 1812Izišli smo (iz Medine) s Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, s namjerom da obavimo umru, ali su nam…Hadis 1813Ukoliko budem spriječen da priđem Kabi, uradit ću onako kao što smo uradili kada smo bili s Allahovim…Hadis 1814Možda te uznemiravaju uške?" "Da, Allahov Poslaniče." – rekao je on. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve…Hadis 1815Pored mene je na Hudejbijji stao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, a sa moje glave padale su…Hadis 1816Sjeo sam pored Ka'ba b. Udžrea i pitao ga o iznosu otkupa. Rekao je: ‘Ajet o otkupu je objavljen u vezi sa…Hadis 1817Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ga je vidio a uške mu padahu po licu. Upitao ga je:…Hadis 1818A prenio je (El-Buhari) od Muhammeda b. Jusufa, koji je kazao: Ispričao nam je Verka' prenijevši od Ibn Ebi…Hadis 1819Ko hodočasti ovu Kuću i spolno ne opći i ne napravi neki drugi prijestup vraća se bez grijeha kao (što je…Hadis 1820Ko hodočasti ovu Kuću i spolno ne opći i ne napravi neki drugi prijestup, vraća se bez grijeha kao (što je… Slušaj hadise ove teme →