Hadis 1237–1394
158 hadisa
Hadis 1237Došao mi je izaslanik moga Gospodara i obavijestio me (ili je kazao: i sopćio mi radosnu vijest): da će svaki…Hadis 1238Ko umre a uz Allaha je još nešto obožavao ući će u Džehennem." Rekoh: "A ko umre a osim Allaha nije ništa…Hadis 1239Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je naredio sedmero, a zabranio sedmero. Naredio nam je:…Hadis 1240Musliman je prema muslimanu dužan petero: uzvratiti mu na selam, obići ga kada se razboli, slijediti njegovu…Hadis 1241Ebu Bekr, radijallahu anhu, je na konju pošao iz svog stana u Sunhu. Kad je sjahao s konja, ušao je u…Hadis 1242Ebu Bekr, radijallahu anhu, je na konju pošao iz svog stana u Sunhu. Kad je sjahao s konja, ušao je u…Hadis 1243Muhadžiri su ensarijama dodjeljivani kockom. Nama je dodijeljen Osman b. Maz'un, smjestili smo ga u naše…Hadis 1244Kada je ubijen moj otac, otkrio sam mu lice i počeo plakati, ali su mi to stali zabranjivati, a Vjerovjesnik,…Hadis 1245Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je svijetu oglasio Negusovu smrt istog dana kada je Negus…Hadis 1246Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: ‘Bajrak je nosio Zejd. Kada je on poginuo, preuzeo ga je…Hadis 1247Umro je neki čovjek koga je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, prethodno obišao. Umro je noću, te…Hadis 1248Neće nijednom muslimanu umrijeti troje maloljetne djece a da ga Allah, iz milosti prema njima, neće uvesti u…Hadis 1249Žene su rekle Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Odredi nam dan u kome ćeš nam održati…Hadis 1250koji nisu dostigli punoljetnost".Hadis 1251Kojem god muslimanu umre troje djece, on neće dospjeti u Džehennem, osim toliko da se ispuni Allahova riječ."… Pogledaj i preostalih 143 hadisa iz ove teme, sa audiom →