← Sve teme

Hadis 1198–1223

Postupci tokom namaza

26 hadisa

Hadis 1198Noćio sam jedne noći kod Mejmune, majke pravovjernih, radijallahu anha, moje tetke po majci. Legao sam na…Hadis 1199Mi bismo Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, nazivali selam kad bi bio u namazu i on nam je na…Hadis 1200U vrijeme Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, mi smo stvarno razgovarali u namazu. Neko bi razgovarao…Hadis 1201Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je otišao do porodice Benu Amr b. Avf da ih izmiri. Nastupilo…Hadis 1202Dok bismo bili u namazu, (ljude) smo spominjali po imenima i jedni smo druge selamili. Allahov Poslanik,…Hadis 1203Izgovaranje: Subhanallah! je za muškarce, a pljeskanje rukama je za žene.Hadis 1204Izgovaranje: Subhanallah, je za muškarce, a pljeskanje rukama je za žene.Hadis 1205Dok su muslimani u ponedjeljak bili na sabah-namazu, gdje im je imamio Ebu Bekr, Vjerovjesnik, sallallahu…Hadis 1206Žena je pozvala svoga sina dok je bio u samostanu (na molitvi): ‘Džurejdže!‘ On reče: ‘Allahu, (šta da…Hadis 1207Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je čovjeku koji je ravnao zemlju gdje će učiniti sedždu rekao:…Hadis 1208Sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, bismo klanjali po velikoj žezi. Kada ne bismo bili u stanju…Hadis 1209Ja bih svoju nogu ispružila ispred Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, dok bi bio u namazu. Kad bi htio…Hadis 1210Nakon što je završio namaz, Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: ‘Šejtan je na mene nasrnuo…Hadis 1211Bili smo u El-Ehvazu i borili se protiv Harurija. Dok sam stajao na obali rijeke, neki čovjek je klanjao…Hadis 1212Kada je nastupilo pomračenje Sunca, Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je stupio u namaz. Proučio je… Pogledaj i preostalih 11 hadisa iz ove teme, sa audiom →