Hadis 59–134
76 hadisa
Hadis 59Dok je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, na jednom skupu govorio ljudima, došao je neki beduin i…Hadis 60Tokom jednog putovanja Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je malo izostao iza nas. Nastupio je…Hadis 61Postoji vrsta drveta čije lišće ne opada, ono je slično muslimanu. Koje je to drvo?" – upita Vjerovjesnik,…Hadis 62Postoji (vrsta) drveta čije lišće ne opada; ono je slično muslimanu. Koje je to drvo?" – upita Vjerovjesnik,…Hadis 63Dok smo sjedili sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, u džamiji, dođe neki čovjek na kamili, odjaha…Hadis 64Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je poslao čovjeka sa njegovim pismom i naredio mu da ga preda…Hadis 65Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je napisao pismo, ili je htio da ga napiše, pa mu je neko…Hadis 66Dok je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, sjedio sa ljudima, u džamiju su ušla tri čovjeka. Dva…Hadis 67Koji je ovo dan?" Šutjeli smo misleći da će ga nazvati drugim imenom. "Zar ovo nije dan klanja kurbana!?" –…Hadis 68Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je držao predavanja samo određenim danima, vodeći računa da…Hadis 69Olakšavajte, a nemojte otežavati! Pričajte (i ono) što će prisutne obradovati, a ne (samo ono) što će ih…Hadis 70Abdullah je ljudima držao predavanje četvrtkom. Neki čovjek reče: ‘Ebu Abdurrahmane, volio bih da nam…Hadis 71Kome Allah hoće dobro, uputi ga da shvati i razumije vjeru (islam). Ja sam samo dostavljač, a Allah je…Hadis 72Putovao sam sa Ibn Omerom do Medine, a samo je jedan hadis prenio od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi…Hadis 73Može se zavidjeti samo dvojici: čovjeku kome je Allah dao imetak, pa ga ovaj troši na putu Istine, i čovjeku… Pogledaj i preostalih 61 hadisa iz ove teme, sa audiom →