Hadis 1188–1197
10 hadisa
Hadis 1188Ispričao nam je Hafs b. Omer; kaže: Nama je ispričao Šu'be i kazao: Obavijestio me je Abdulmelik b. Umejr,…Hadis 1189Jahalice se spremaju radi putovanja samo prema trima džamijama: Mesdžidul-haramu, ovoj mojoj džamiji i…Hadis 1190Namaz (obavljen) u ovoj mojoj džamiji je bolji od hiljadu namaza obavljenih u nekoj drugoj, osim u…Hadis 1191Ibn Omer, radijallahu anhuma, bi klanjao duha-namaz samo u dva određena dana: u danu u kome je stigao u…Hadis 1192Hadis 1193Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je svake subote dolazio u džamiju u Kubau, pješice i jašući. Tako…Hadis 1194Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je dolazio u džamiju u Kubau, jašući i pješke." Ibn Numejru je…Hadis 1195Prostor između moje sobe i mog minbera je džennetski vrt.Hadis 1196Prostor između moje sobe i mog minbera je džennetski vrt, a moj minber je nad mojim izvorom (u Džennetu).Hadis 1197Neka žena ne ide na putovanje koje će trajati dva dana, osim sa svojim mužem ili bližnjim rođakom (sa kojim… Slušaj hadise ove teme →