← Sve teme

Hadis 1067–1079

Sedžda prilikom učenja Kur'ana

13 hadisa

Hadis 1067Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je u Mekki proučio suru En-Nedžm i, učeći je, učinio sedždu. I svi…Hadis 1068Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi petkom na sabahu učio: Elif-Lam-Mim (suru Es-Sedžde) i: Hel eta…Hadis 1069Sad ne spada u sure u kojima su sedžde obavezne, ali sam vidio Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve…Hadis 1070Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je proučio suru En-Nedžm; učeći je, učinio je sedždu. Učinili su…Hadis 1071Učeći suru En-Nedžm, Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je učinio sedždu, a sa njim su je učinili i…Hadis 1072Pitao sam Zejda b. Sabita, radijallahu anhu, koji je tvrdio da je pred Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve…Hadis 1073Proučio sam Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, suru En-Nedžm i on nije učinio sedždu.Hadis 1074Vidio sam Ebu Hurejrea kada je, učeći: Izes-semaun-šekkat, učinio sedždu. ‘Kakva je ovo sedžda, Ebu Hurejre?'…Hadis 1075Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi nam ponekad proučio suru u kojoj je sedžda i učinio bi sedždu.…Hadis 1076Dok bismo bili kod njega, Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi proučio ajet u kome je sedžda i…Hadis 1077Rebia je bio jedan od dobrih ljudi..." – pričao je o Rebijevom prisustvu džumi kada je Omer b. El-Hattab na…Hadis 1078Klanjao sam jaciju sa Ebu Hurejreom. Proučio je Izes-semaun-šekkat i učinio sedždu. ‘Kakva je to sedžda?' –…Hadis 1079Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi učio suru u kojoj ima sedžda i učinio bi je. Sa njim bismo je i… Slušaj hadise ove teme →