Hadis 948–989
42 hadisa
Hadis 948Omer je uzeo džube od brokata koje se prodavalo u čaršiji. Odnio ga je Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi…Hadis 949Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je ušao kod mene, a tu su bile dvije djevojčice koje su…Hadis 950Hadis 951Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je na hutbi rekao: ‘Ovaj (Kurban-bajram) ćemo započeti klanjanjem…Hadis 952Kod mene je ušao Ebu Bekr, a dvije djevojčice ensarijke pjevale su ono što su pjevale ensarije o Danu Bu'asa,…Hadis 953Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ne bi izišao na Ramazanski bajram dok ne bi pojeo nekoliko…Hadis 954Ko zakolje kurban prije klanjanja bajram-namaza, neka zakolje drugi kurban. Tada ustade neki čovjek i reče:…Hadis 955Jednog Kurban-bajrama, nakon što je klanjao bajram-namaz, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam…Hadis 956Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, bi izišao na Ramazanski i Kurban-bajram na musallu. Prvo bi počeo…Hadis 957Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bi na dan Ramazanskog i Kurban-bajrama prvo klanjao…Hadis 958Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je izišao na Ramazanski bajram, i prije hutbe je klanjao namaz.Hadis 959Ataa me je obavijestio da je Ibn Abbas poslao Ibn Zubejru pismo, neposredno nakon što mu je dao prisegu na…Hadis 960Za bajram-namaz nije učen ezan ni na Ramazanskom ni na Kurban-bajramu.Hadis 961Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je prvo klanjao bajram-namaz, a onda je održao hutbu ljudima.…Hadis 962Prisustvovao sam Bajramu sa Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, Ebu Bekrom, Omerom i Osmanom,… Pogledaj i preostalih 27 hadisa iz ove teme, sa audiom →